Evde ya da dışarıda baktığımız canlarımızı pek çok hastalığa karşı koruyabilmemiz için düzenli olarak aşılarını yaptırmalıyız. Yavru kedi ve köpekler ortalama 6-8 haftalık iken annelerini emmeyi bırakıp sütten kesilirler.
Kedilerin ağız kokusu sebepleri, yetersiz hijyen, kokuya sebep olan bakterilerin dişlerde birikmesi, plak kaynaklı diş eti hastalığı, beslenme düzeni ile ilgili sorunlar, solunum yolu enfeksiyonları, diş çürüğü, ağız yaraları, iç parazit, diş değişimi, karaciğer hastalığı şeklinde ifade edilirler.
Köpek gençlik hastalığı, oldukça bulaşıcı ve ölümcül bir viral hastalıktır. Genç, aşılanmamış yavrular ve aşılanmamış yaşlı köpekler hastalığa daha duyarlı olma eğilimindedirler.
Kedilerin kızgınlık sürecinde hormon iğnesi, kızgınlık döneminin ertelenmesini sağlayan ilaçtır. Hormon iğnelerinin kullanımı Veteriner Hekimler tarafından önerilmez. Bu iğneler kedinin sağlığına zarar verirken, kedinin doğal hormon yapısını bozarak, ilerleyen süreçte daha büyük problemler yaşanmasına sebep olurlar.
Evet, ilk akla gelen sorulardan biri de kedimi yada köpeğimi neden kısırlaştırmalıyım, bunun için uygun zaman ne zamandır, kısırlaştırıldıktan sonra bizi neler bekliyor, kısırlaştırmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir, gibi bir çok soru bizlere gelmektedir. Tabi ki bu sorularınız hayvanınızın evde yaşaması yada dışarıda yaşamasına göre değişiklikler gösterecek ve ayrıca kedi, köpek olması büyük küçük ırk köpek olmasına göre de çeşitli farklılıklar oluşturacaktır.